Apie motinystę, Daiktai daikteliai, Motinystė, Primaitinimas, Vaikiški atradimai

Maisto ruošimas kūdikiams: paspaudžiau mygtuką ir pamiršau

beaba garintuvas trintuvas neo primaitinimas kudikiu maistas

Beaba garintuvas – trintuvas mano virtuvėje atsirado vos kelios dienos po prasidėjusio Emos primaitinimo. Nors pradžioje planavau viską daryti paprastuoju būdu: garinti su sieteliu puode, trinti šakute ar trintuvu. Bet kai kinderland.lt pasiūlė išsirinkti ir išbandyti Beaba – na gi negalėjau atsisakyti! Po mėnesio naudojimo (dažniausiai dukart dienoje), dalinuosi savo įspūdžiais!

Kodėl Neo modelis?

Tai visų pirma – iš ko rinkausi ir kodėl pasirinkau būtent Neo. Beaba garintuvai-trintuvai yra trys:

Solo – mažiausias, lengviausias ir turi keturias funkcijas: mala, garina, pašildo ir atitirpina. Jo indo talpa  1100 ml., pagamintas iš plastiko be BPA, švino ir ftalatų;

Plus – kaip solo, bet dvigubas! Taigi ir talpa net 2200 ml, o vienu metu galima gaminti du skirtingus patiekalus. Pagamintas iš plastiko be BPA, švino ir ftalatų. Turi tas pačias keturias funkcijas: mala, garina, pašildo ir atitirpina.

Neo – didesnis už Solo (1300 ml), turi penkias funkcijas: mala, garina, verda, pašildo ir atitirpina. Pagamintas iš stiklo (pagrindinis indas) ir nerūdijančio plieno (sietelis viduje). Šis modelis itin draugiškas aplinkai, nes sunaudoja mažiau vandens ir elektros energijos!

Taigi, Neo aš pasirinkau visų pirma dėl stiklo + nerūdijančio plieno komplektacijos. Visų antra, norėjau kiek didesnio, kad galėčiau kartu ruošti ir mums maistą, bet nenorėjau užkrauti virtuvės dvigubu variantu. 

Beaba garintuvas – ar pasiteisino?

Net labai! Naudoju kasdien ir tikrai negrįžčiau prie sietelio ir puodo :)) man svarbiausi momentai:

  • nereikia prižiūrėti – nepridegs, nesibaigs vanduo eigoje, nepervirs: užstatai viską kaip nori tiesiog įpildama norimą kiekį vandens – yra trys lygiai. Pagal tai automatiškai nusistato ir garinimo laikas. Paspaudi mygtuką ir eini veikt dalykų iki kol išgirsti pypsėjimą;
  • tikrai greitas darbas: priklausomai nuo produkto, garinimas užtrunka nuo 15 iki 25 min. Čia pagal jų tris lygius pateikiamus. Bet aš tai būna ir dar mažiau vandens įpilu, jei pvz. tik pašildyt greit noriu, tada ir per kokias 5 min. įvyksta reikalai.;
  • kruopos! Nekenčiu virti ryžių ar košių, nes visada, man jos išbėga arba prikepa prie dugno. Dažniausiai – abu. Su Beaba šitos bėdos dingo ir kruopos kaskart būna purios, išvirę tobulai ir nulis išbėgimų. Tiesa kruopų virimui reikia turėti atskirą priedą;
  • ir maisto pašildymas – irgi labai patogus reikalas, nes nereik stovėt su indeliu virš verdančio vandens vonelės ir maišyt kol pašyla (su mano nerangumu tai ir nusiplikyti dažnas reikalas) – įdėjai, mygtuką paspaudei ir pamiršai;
  • malimo funkcija – nežinau kaip jų inžinieriai tai sukonstravo, bet tokiam inde sumalti tokį mažą kiekį maisto yra magija! Ir ne, jis po vieno apsisukimo neprilimpa prie sienelių, kaip tikėtumeisi;
  • gražus. Na tikrai labai labai gražus :).

Na juk niekas nėra tobulas, ar ne?

Faktas, kad ne. Ir nors pliusai bei patogumas, man asmeniškai, tikrai nusveria visus minusus, kiekvienam gali pasirodyti kitaip. Nes juk ir prioritetai žmonių skirtingi 🙂 tai pasidalinu ir tobulintinais dalykais:

  • pagrindinio indo peiliukas išsisuka ir išsiima. tai labai patogu plaunant indą! BET. Turint mano galvą, kartais tas peiliukas negrįžta atgal į indą. O garinant produktus, vanduo kaupiasi būtent šio indo apačioje, kur vietoj peiliuko būna likusi skylė. Man labai padėtų, jei prietaisas neįsijungtų, kol nesurinktas iki galo. Vyras sakė, ant sienos virš Beabos lipduką priklijuos, nes jau kelis kartus valiau balutes;
  • nors pats indas stiklinis, jo dangtis kažkodėl plastikinis. Maniškis dar ir baltas. Į baltą plastiką geriasi spalvos. Mano atveju – morkų dėmės. Darbui įtakos neturi, bet bado akis mano vidinei perfekcionistei;
  • jei tobulai neužsuki dangčio, nuo rankenos šiek tiek laša vanduo. Vėlgi, įtakos darbui neturi, bet pašluostyt reikia.
beaba neo garintuvas kudikiu primaitinimas maisto ruosimas kudikiams garuose garinimias trintuvas

Beaba garintuvas – trintuvas ir mano išvada

Ha, kaip kokiam mokyklos rašiny čia. O išvada paprasta – Beabos tikslas labai aiškus ir paprastas: palengvinti virtuvės buitį ir sumažinti lakstymų vaikas-puodas skaičių iki minimumo. Tai šią misiją, mano akimis, Beaba atlieka puikiai. Įmantrybių, automatinių užprogramavimų, ekranėlių rodančių progresą čia nerasite. Bet to ir nereikia, bent jau mano akimis. Svarbiausia – maistą garina, šildo ir atitirpina efektyviai ir kokybiškai bei tausojant svarbiausias medžiagas bei vitaminus, mala gerai, labai lengva atsitaikyt norimas konsistencijas ir plaut visada tik vienas puodas. Which is nice!

Daugiau apie primaitinimą skaitykite čia >>.

Paskutinį kartą atnaujino: Migle, 2021 08 19

Facebookredditpinterestmail

11 Comments

    Loreta

    2022-09-30Reply

    Sveiki.
    Niekaip nesuprantu kaip garinti grūdų košes su beaba. Gal galite pasidalinti?
    Kiek pilti vandens į šildymo talpą ir kiek vandens reikia užpilti ant kruopų jau tame kruopų indelyje? Kiek bandžiau nepavyksta. Nežinau kaip garonti avižas, grikius, ryžius ir pan..
    Jei pasidalintumėt būčiau labai dėkinga

      Migle

      2022-09-30Reply

      Į garinimo talpą pilate iki maximumo – 3 lygio. O į grūdų indą pagal poreikį, na pvz jei ryžius verdat, tai 1 dalis ryžių, 2 – vandens, su grikiais taip pat, avižom irgi. Daugiau vandens reikia miežiams pvz.

        Neda

        2022-11-04Reply

        Sveiki, į grūdų indą irgi pilate vandens kartu su kruopomis? Aš irgi vargstu su grūdais 🙂

          Migle

          2022-11-04Reply

          Taip! Tiek, kiek įprastai į puodą tom kruopom piltumėt ☺️

    Idilija

    2023-04-24Reply

    Sveiki, o su mėsa kaip? Ar viskas gerai pavyksta? Ją turbūt atskirai nuo daržovių ruošt reik?
    Ačiū

      Migle

      2023-04-25Reply

      Viskas puikiai ir su mėsa! Aš ruošiu kartu su daržovėm, kurioms reikia panašiai laiko garinimui kaip mėsytei arba pridedu daržoves eigoje trumpesniam pagarinimui.

    Viktorija

    2023-11-29Reply

    Ar bandėte garinti triušieną? Kiek laiko garinote? Nes pagal instrukciją atrodo gan trumpai, o verdant reikia virti net kelias valandas.

      Migle

      2023-11-29Reply

      Taip, smulkiais gabalėliais pjaustytą garindavau su maksimaliu kiekiu vandens talpoje. Lyg apie 30 min?

      Laura

      2023-12-05Reply

      30 min reikia garinti, net nepjaustytą garinau, nes su kauku nelabai susipjausto:) puikiai išsigarino kartu su daržovėmis, vandens iki 3 lygio ir vualia

    Laura

    2023-12-05Reply

    Sveiki, o kaip pašildyti košę? Į tą kiaurą sietelį neįpilsi, supilti tiesiog į stiklinį indą irgi ne logiška, nes garais šildant košė pilna vandens, nerandu kažkokio papildomo indo, kaip tarkim turi kiti gamintojai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *